Trouwen

Djoen zit bij mamma op Zumbales. Elke week doen ze na de repetitie een kleine uitvoering voor alle vaders en moeders. Dat vindt iedereen leuk. Ook Feetje. Die mag zelfs meedoen zonder dat ze geoefend heeft, want ze is nog te jong voor de les.

Nu geeft mamma in de avond een uitvoering. En weet je wat? Djoen mag meedoen. Dat is superspannend. Want als je optreedt voor veel mensen kan je beter geen foutjes maken. Dus Djoen moet extra haar best doen. En wakker blijven. Maar ze doet het geweldig. Mamma is erg trots op haar. Pappa en oma ook.

Als ze weer thuis is, valt Djoen meteen in slaap en pas om negen uur in de ochtend wordt ze wakker. Dan heeft ze een reuze honger. Ze eet wel drie boterhammen.

Het gaat dus prima met Djoen. Ze is sterk, kan op school goed meekomen en ze heeft al twee grote tanden. Met zwemmen gaat ze ook vooruit. Ze zit nu in badje vier. Oma denkt dat Djoen over een jaartje wel een zwemdiploma heeft. Een enkel keertje wordt ze nog driftig. Daaraan kan je zien dat ze toch nog een klein meisje is. Mamma denkt dat Djoen van chocolade een driftbui krijgt. Daarom brengt oma voor Pasen geen chocolade-ei mee voor de meisjes, maar een banaan. Want bananen zijn lekker en je gaat er ook goed van groeien

 

Oma blijft met Pasen gezellig eten. Ze gaan gourmetten. Djoen en Feetje eten veel vlees en tomatenketchup.

“Nog maar vier nachtjes en dan ben je jarig,” zegt oma tegen Feetje. “Wat wil je hebben?”

“Een scooter voor mijn baby,” antwoordt Feetje.

Oma moet daar een beetje om lachen. “Zoiets heb ik nog nooit gezien.”

“Dat bestaat echt wel hoor oma,” bemoeit Djoen zich ermee. “Je kunt het kopen bij de speelgoedwinkel.”

“Oh,” zegt oma. “Ik zal eens kijken. En wat wil je verder nog hebben Feetje?”

“Een Barbie prinses,” zegt Feetje.

“Vind je verkleedspullen ook leuk?” vraagt oma.

Ja hoor, dat wil Feetje ook wel graag.

“De meisjes hebben nog wel veel verkleedkleren,” zegt mamma dan. “Misschien kan je beter make-up spulletjes kopen voor Feetjes verjaardag. Daar houdt ze van.”

In elk geval zijn er een heleboel dingen waar Feetje blij mee zal zijn. Het blijft nog een verrassing wat oma gaat kopen.

 

Dan laat Feetje aan oma een prachtige jurk zien. Die heeft mamma vroeger gedragen toen ze bruidsmeisje was. Maar nu mogen Djoen en Feetje ermee spelen. Dat is gaaf.

“Ga jij later ook trouwen?” vraagt oma aan Feetje.

Feetje knikt van ja.

“Trouw je dan met een jongen of een meisje?”

“Een meisje,” antwoordt Feetje. Ze moet een beetje gniffelen bij het idee dat ze met een jongen zou trouwen.

“Weet je al wie het is?” vraagt oma.

Feetje schudt haar hoofd en is even stil. “In elk geval niet met Yinthe,” zegt ze dan. “Want die heeft altijd een snottebel.”  

 

Tags: 

2 Comments

trouwen

Geweldig verhaal

Djoen en Feetje

En dit is nog maar een klein stukje van het boek! Ik wil graag de rest ook lezen!