Columns

De moderne tijd

Het was een heel gedoe met de arm van die arme Djoen. Drie weken lang moest zij haar armpje in de mitella houden. Ze mocht niet gymmen en zeker niet klimmen. Slapen was lastig. Maar eindelijk waren de drie weken om en moest er een foto worden gemaakt om te zien of de arm genezen had. Maar o jee, de dokter van de kliniek waar de foto werd gemaakt, dacht dat het niet goed was.

Tags: 

Parkeergarages

Ik rijd bij voorkeur in tamelijk nieuwe auto's, want ik ben als de dood om met panne te komen staan. Eén keer in mijn leven stond ik op een druk kruispunt vast met een oude auto die niet meer in beweging te krijgen was. In een mum van tijd stond het hele kruispunt vol. Het was natuurlijk spitsuur. Het vehikel liet zich zelfs niet duwen. Dat was te merken toen een zestal geërgerde automobilisten, omwille van de doorstroming, mijn wagentje aan de kant probeerden te krijgen. Het was van voor de tijd van de mobiele telefoons.

Tags: 

Donkere zomerdagen

Soms word je op een ochtend wakker en dan weet je dat het een prachtige dag zal worden. Gewoon omdat de zon schijnt, of omdat je jarig bent. Of omdat je vandaag naar Toverland gaat. En soms denk je al snel dat het een treurige dag gaat worden. Omdat het buiten stormt en regent, omdat je caviaatje ziek is of omdat de juf met het verkeerde been uit bed is gestapt.

Tags: 

Lieve dieren

Djoen is altijd al dol geweest op dieren. Weten jullie nog dat ze vroeger zo graag een echt konijntje wilde hebben? En dat ze dolfijnentrainster wilde worden nadat ze in een Dolfinarium door een dolfijn was voorgetrokken? Ja Djoen zat toen in een bootje natuurlijk. Maar na afloop mocht ze de dolfijn even knuffelen. Ze was er meteen verliefd op.

Tags: 

Abonneren op RSS - Columns